De stress van het bijhouden: hoe het kijken naar succesvolle mensen uw welzijn beïnvloedt

Dit zijn automatisch gegenereerde Nederlandse vertalingen van de oorspronkelijke Engelse posts. Voor het beste begrip lees de Engelse versie. Klik op de vlag.  EN PNG English

Deel Posts

Het is moeilijk om de stress van het bijhouden niet te voelen wanneer je constant wordt gebombardeerd met afbeeldingen van succesvolle mensen op sociale media. Van de influencer met het perfecte leven tot de CEO die het allemaal lijkt te hebben uitgezocht, het kan moeilijk zijn om het gevoel van je af te schudden dat je niet genoeg doet. Maar hier is het ding: succes ziet er voor iedereen anders uit, en jezelf vergelijken met anderen is een recept voor ongeluk.

De eerste stap in het omgaan met de stress van het bijhouden is om te erkennen dat sociale media geen realiteit zijn. Alleen omdat iemands Instagram-feed gevuld is met foto’s van hun luxe vakanties en designerhandtassen, betekent niet dat hun leven perfect is. In feite is het waarschijnlijk dat ze hun eigen reeks worstelingen en onzekerheden hebben. Dus, de volgende keer dat je merkt dat je door Instagram scrolt en je ontoereikend voelt, herinner jezelf er dan aan dat je alleen een samengestelde versie van het leven van iemand anders ziet.

Een andere manier om met de stress van het bijhouden om te gaan, is door je te concentreren op je eigen doelen en ambities. In plaats van jezelf te vergelijken met anderen, richt je je op wat je wilt bereiken en de stappen die je moet nemen om daar te komen. Het is belangrijk om te onthouden dat succes geen bestemming is, het is een reis. En ieders reis is anders. Stel dus je eigen doelen, creëer je eigen definitie van succes en werk ernaartoe.

Het is ook belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat succes niet alleen gaat over materiële bezittingen of carrièreprestaties. Echt succes gaat over gelukkig en vervuld zijn op alle gebieden van je leven – inclusief je relaties, gezondheid en persoonlijke groei. Leg dus niet al je eieren in één mandje. Werk aan het opbouwen van een goed afgerond leven dat je gelukkig maakt.

Neem ten slotte een pauze van sociale media en de constante vergelijking. Geef jezelf de tijd om de stekker eruit te trekken en je op jezelf te concentreren. Wanneer je je overweldigd voelt door de stress van het bijhouden, doe dan een stap terug en neem een pauze. Breng tijd door met vrienden en familie, maak een wandeling of probeer een nieuwe hobby. Doe iets waar je blij van wordt en dat je helpt om je geaard te voelen.

Kortom, de stress van het bijhouden kan overweldigend zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat succes er voor iedereen anders uitziet. Sociale media zijn geen realiteit en het is belangrijk om je te concentreren op je eigen doelen en ambities en jezelf niet te vergelijken met anderen. Echt succes gaat over gelukkig en vervuld zijn op alle gebieden van je leven. Stel dus je eigen doelen, creëer je eigen definitie van succes en werk ernaartoe. En als al het andere faalt, neem dan een pauze en doe iets waar je gelukkig van wordt.

De belangrijkste takeaways van de blog:

  • Erken dat sociale media geen realiteit zijn
  • Stel je eigen doelen en creëer je eigen definitie van succes
  • Echt succes gaat over gelukkig en vervuld zijn op alle gebieden van je leven
  • Neem een pauze van sociale media wanneer je je overweldigd voelt

Meta beschrijving: “Voel je je gestrest door de constante vergelijking met anderen op sociale media? Leer omgaan met de stress van het bijhouden en focus op je eigen doelen en ambities. #wellbeing #success #mentalhealth”

Recent Posts

Onze E-learning video's

Play Video