Broers en zussen oftewel ‘Brusjes’

Dit zijn automatisch gegenereerde Nederlandse vertalingen van de oorspronkelijke Engelse posts. Voor het beste begrip lees de Engelse versie. Klik op de vlag.  EN PNG English

Deel Posts

Brusjes zijn de broer(s) en zus(sen) van het opgenomen kind. Een ziekteproces kan bij het brusje diverse emoties oproepen uit onbegrip, door onmacht, onzekerheid of uit schuldgevoel. Vaak blijkt dat brusjes deze gevoelens echter lastig of niet uiten. 

In de eerste plaats is het natuurlijk van groot belang hoe ziek het broertje of zusje is en hoe ingrijpend de gevolgen van deze ziekte zijn voor het gezin. Ten tweede speelt ook het karakter van het kind een belangrijke rol. Het ene kind past zich makkelijker aan dan het andere kind en het ene kind is heel goed in staat om op een positieve manier toch ook aandacht te krijgen, terwijl het andere kind zich volledig wegcijfert of op een negatieve manier aandacht gaat vragen.

Op de kinder- en jongerenafdeling kunt u bij de pedagogische medewerker vragen om het produkt ‘Speciaal voor jou’. ‘Speciaal voor jou’ is met name ontwikkeld voor brusjes tussen 6 en 12 jaar van chronisch zieke kinderen en voor kinderen die een langere periode opgenomen worden in het ziekenhuis. Het product bestaat, naast een folder, uit twee delen, namelijk het brusjespaspoort en de B-Box. In de folder leest u hierover meer informatie of vraag om verduidelijking bij de pedagogische medewerker op de afdeling.

Recent Posts

Onze E-learning video's

Play Video

Er zijn geheimen
waar niemand over praat

Waarom hebben zij succes.nl

Waarom slagen rijke of beroemde mensen?

Niets werkt.nl

Waarom werkt niets voor jouw?

Eeuwenoud geheim.nl

Hoe is het mensen vroeger wel gelukt?