Onzekerheid over je uiterlijk beheerst je gedachten

Dit zijn automatisch gegenereerde Nederlandse vertalingen van de oorspronkelijke Engelse posts. Voor het beste begrip lees de Engelse versie. Klik op de vlag.  EN PNG English

Deel Posts

Onzekerheid over je uiterlijk beheerst je gedachten
Je bent aantrekkelijk, intelligent en succesvol en toch voel je je onzeker over je uiterlijk. Je bent bang dat je niet dun genoeg bent, niet mooi genoeg, niet fit genoeg, niet jong genoeg.

Tegelijkertijd schaam je je dat je met zulke oppervlakkige dingen bezig bent. Het leven draait toch niet alleen om het uiterlijk? Je hebt veel meer in je mars en je zou je tijd, geld, en energie liever aan iets anders besteden. Toch laat je uiterlijk je niet los.

Je bent bang dat je partner je verlaat voor een vrouw die ‘mooier’ is dan jij.
Je voelt je vaak minderwaardigheid als je zo’n vrouw ziet. Jij mist haar schoonheid, vind je, en dat voelt als een tekortkoming. Je bent een ander soort mens met een minder soort leven. Jij vindt jezelf maar gewoon en gewoon is niet goed genoeg.

Alleen de blik van anderen geeft jouw zelfvertrouwen even een boost.
Je merkt dat sommige vrouwen jou met precies diezelfde gevoelens lijken te bekijken. Dat maakt je verontwaardigd: je bent zo veel meer dan je hoe je eruit ziet! Maar je voelt je daardoor ook beter over jezelf. Net zoals je je beter voelt als je veel likes krijgt, als een man met je flirt, of als iemand zegt dat je bent afgevallen.

Maar meestal voel je je slecht en minderwaardig.
De stem in je hoofd vertelt je dat je er anders, mooier, dunner, beter uit moet zien. Met dat goed in je oren geknoopt probeer je jezelf steeds weer opnieuw vorm te geven. Je bindt de strijd aan met jezelf om de waardering te krijgen die jij nodig hebt om je goed te voelen.

Nu je ouder bent, is het er niet makkelijker op geworden.
Je weet dat je maling zou moeten hebben aan het feit dat ook jij rimpels krijgt. Dat het allemaal minder strak en minder stralend oogt. Het hoort erbij, je ontkomt er niet aan, maar toch heb je er echt moeite mee. Je weet nu nog zekerder dat je onderdoet voor anderen. Jouw uiterlijk voldoet nog minder, je bent nu ook nog oud.

Je zweept jezelf op het beter te doen.
Je onderwerpt jezelf aan strenge regels: diëten, sporten, 100% natuurlijke huidverzorging of een spuitje hier en daar. Je doet er alles voor om goed genoeg te worden.

Je wil je zo graag gewoon gelukkig zijn met jezelf, maar je weet niet hoe!

Recent Posts

Onze E-learning video's

Play Video

Er zijn geheimen
waar niemand over praat

Waarom hebben zij succes.nl

Waarom slagen rijke of beroemde mensen?

Niets werkt.nl

Waarom werkt niets voor jouw?

Eeuwenoud geheim.nl

Hoe is het mensen vroeger wel gelukt?