Waar komt angst en onzekerheid vandaan?

Dit zijn automatisch gegenereerde Nederlandse vertalingen van de oorspronkelijke Engelse posts. Voor het beste begrip lees de Engelse versie. Klik op de vlag.  EN PNG English

Deel Posts

Waar komt angst en onzekerheid vandaan?
Iedere mens voelt zich wel eens onzeker. Dat is normaal. Onzekerheid betekent dat je twijfelt aan je zelfbeeld. Je gaat twijfelen aan wat je kunt of aan je eigenwaarde. Waar komt die onzekerheid of weinig zelfvertrouwen vandaan?

Weinig zelfvertrouwen
Kun je jezelf niet accepteren zoals je bent? Je bent niet alleen. Je ontwikkelt zelfvertrouwen tijdens je kinderjaren en je opvoeding speelt daarbij een grote rol.

In onze eerste levensjaren ontwikkelen zich de negatieve bewuste of onbewuste overtuigingen van onszelf. Onze overtuigingen bepalen voor een groot deel onze realiteit. Ben je ervan overtuigt dat je geen zelfvertrouwen hebt, dan ga je je er ook zo naar gedragen.

Gevolgen van onzekerheid
Onzekerheid kan tot gevolg hebben dat je geen grenzen kunt stellen of je voortdurend tekortschoten voelt. Dan voel je je niet meer vrij om dat te doen wat belangrijk voor je is. Langdurige onzekerheid kan allerlei gevolgen hebben voor je gezondheid, sociale leven, relatie en werk.

Onzekerheid kan zich uiten in: minderwaardigheidscomplex, faalangst, depressie, eenzaamheid, schaamte- en schuldgevoel, eenzaamheid, enz.

Angst
Angst is een emotionele reactie die je klaarmaakt voor dreigend gevaar. Je hartslag en ademhaling versnellen en je bloeddruk gaat omhoog. Je lichaam is klaar voor actie: vechten, vluchten of bevriezen. Wanneer de angst groter wordt dan het objectieve gevaar dan wordt dit een irrationele angst. Dit waarschuwingssysteem kan je echter uit balans brengen.

Fobie
Een fobie is een intense angst voor een bepaalde situatie, een bepaald object of een dier. De angst is zo groot dat je de gevreesde situatie vermijdt. Soms is er sprake van een paniekaanval.

Bekende fobieën zijn hoogtevrees en vliegangst. Andere veel voorkomende fobieën zijn: spinnenfobie, onweersfobie, bloedfobie en tandartsfobie.

De angst is overdreven in verhouding tot het werkelijke gevaar. Dat beseffen mensen ook wel, maar zij blijven de neiging hebben om het gevaar te overschatten.

Wat kan hypnotherapie voor jou betekenen?
Hypnotherapie is een zeer effectieve vorm van therapie om een angststoornis te overwinnen. Met hypnose kunnen we de oorzaak van de angst achterhalen op een lichamelijk en emotioneel niveau, en die verwerken.

Dat maakt dat de angst daadwerkelijk minder wordt of zelfs helemaal weggaat.

Recent Posts

Onze E-learning video's

Play Video

Er zijn geheimen
waar niemand over praat

Waarom hebben zij succes.nl

Waarom slagen rijke of beroemde mensen?

Niets werkt.nl

Waarom werkt niets voor jouw?

Eeuwenoud geheim.nl

Hoe is het mensen vroeger wel gelukt?