Waarom je je slecht voelt na het scrollen: de verbinding met sociale media

Dit zijn automatisch gegenereerde Nederlandse vertalingen van de oorspronkelijke Engelse posts. Voor het beste begrip lees de Engelse versie. Klik op de vlag.  EN PNG English

Deel Posts

Ken je dat gevoel dat je krijgt nadat je urenlang door sociale media hebt gescrolld? Degene waar je het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent, alsof je iets mist, of alsof het leven van iedereen gewoon beter is dan dat van jou? Nou, het blijkt dat er een verband is tussen sociale media en deze negatieve gevoelens.

Wanneer we door sociale media scrollen, worden we gebombardeerd met afbeeldingen en video’s van de “hoogtepuntrol” van het leven van andere mensen. We zien de beste versies van zichzelf, de meest opwindende momenten en de meest glamoureuze gebeurtenissen. En wanneer we onze eigen “achter de schermen” vergelijken met hun hoogtepunt, is het geen wonder dat we het gevoel hebben dat we iets missen of niet goed genoeg zijn.

Maar hier is het ding, we zien niet het hele plaatje. Sociale media tonen ons slechts een kleine, samengestelde versie van iemands leven. We zien niet de worstelingen, de slechte dagen of de tussenliggende momenten. Dus wanneer we onszelf vergelijken met anderen, vergelijken we onze realiteit met de bewerkte versie van de werkelijkheid van iemand anders.

Dus, hoe kunnen we loskomen van deze valstrik van sociale media? Een manier is om ons te concentreren op onze eigen reis en prestaties. In plaats van onszelf te vergelijken met anderen, laten we onze eigen overwinningen en vooruitgang vieren. Een andere manier is om wat plezier toe te voegen en de volgende keer dat je merkt dat je jezelf vergelijkt met iemand op sociale media, maak dan een screenshot en voeg een grappig bijschrift of meme toe. Het zal dingen in perspectief plaatsen en je eraan herinneren dat je geweldig bent zoals je bent.

Kortom, sociale media kunnen ons een slecht gevoel over onszelf geven, omdat we voortdurend onze eigen achter-de-schermen vergelijken met de hoogtepunten van anderen. Maar door ons te concentreren op onze eigen reis en wat plezier aan de mix toe te voegen, kunnen we uit deze val breken en ons weer goed gaan voelen over onszelf. Dus laten we samen losbreken! #socialmediacomparison #selfesteem #selflove #fun

Belangrijkste takeaways:

  • Sociale media kunnen ons een slecht gevoel over onszelf geven door voortdurend onze eigen achter-de-schermen te vergelijken met de hoogtepunten van anderen.
  • Door ons te concentreren op onze eigen reis en wat plezier toe te voegen, kunnen we ons losmaken van deze val en ons weer goed gaan voelen over onszelf.
  • De vergelijkingsval van sociale media beïnvloedt het gevoel van eigenwaarde en het is belangrijk om je ervan bewust te zijn.

Meta beschrijving:
“Voel je je slecht na het scrollen door sociale media? Leer meer over het verband tussen sociale media en negatieve gevoelens. Ontdek hoe je los kunt komen van de social media vergelijkingsval en begin je weer goed te voelen over jezelf met leuke en eenvoudige tips.”

Recent Posts

Onze E-learning video's

Play Video

Er zijn geheimen
waar niemand over praat

Waarom hebben zij succes.nl

Waarom slagen rijke of beroemde mensen?

Niets werkt.nl

Waarom werkt niets voor jouw?

Eeuwenoud geheim.nl

Hoe is het mensen vroeger wel gelukt?